Hello and welcome to The Compost Bin. I'm Compostwoman and I live with my family in rural Herefordshire. We have nearly four acres of garden and woodland, all managed organically and to Permaculture principles, which we share with Chickens, Cats and assorted wildlife. We also grow a lot of our own food, run courses in all sorts of things and make a lot of compost!

I am a Master Composter and have spent more than a decade as a volunteer Community Compost adviser with Garden Organic and my local Council.
I'm a self employed Environmental Educator so I run workshops and events where I talk about compost, veg growing, chicken keeping, cooking, preserving and sustainable living. I also run crafts workshops and Forest School/outdoor play sessions in our wood.

We try to live a more self sufficient lifestyle here, as best we can, while still having a comfortable life and lots of fun.


To learn more about us click on the About Compostwoman tab and remember to click on the photos to make them full size!


Monday, 29 March 2021

New patio area around barn and polytynnel


The wide slabbed area by the barn had a "flower bed" next to the barn wall, which the previous owners (gone 25 years ago!) grew a Loquat tree in, totally  unsuited to our climate and a bit of a disaster, tbh. It died, and the bed became a bit of a weedy mess. 

So Compostman decided to sort it out, and we agreed it would be good to generally tidy up all the rather ad hoc "crazy paving" effect which had evolved by the barn and to the polytunnel  to provide hard standing and walkways over the last two decades



I don't have a before  pic readily to hand, but imagine a half slab width bed next to the wooden barn wall, and a two slabs width path, most broken and with lots of  weeds growing between the uneven slabs. 

We had to buy five new slabs because the slabbed area is much bigger  but we did manage to use a lot of what was needed from our store of  "stuff you keep out back rather than throwing away, just in case it might be useful" 

One of the joys of having loads of spare land to store stuff! 



The area in front of the polytunnel was tricky, as the polytunnel isn't parallel with the back or side of the barn, so there was a lot of slab cutting and relaying involved, to get it looking good. 




 Oh, it is SO much better, now! A wide, level, functional and attractive space, rather than an uneven, weedy, messy looking area.

Excellent job by Compostman, as always. 

No comments:

Post a comment

Hello! Thank you for reading my blog and for commenting. I try to reply as quickly as I can and I really appreciate your interest in my life and doings here in The Compost Bin.

UA-40361266-1